Szent Flórián-napi elismerések


A Tolna Megyei Tűzoltószövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Flórián-nap alkalmából május 2-án közösen rendezte meg a Szent Flórián-napi megyei, valamint a Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület megalakulásának 125. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget.

„Tűzoltó, Tűzoltó mitől vagy Te bátor?
Nem félsz a tűztől, nem rettegsz a lángtól
Magadat nem kímélve haladsz csak előre
Életed sem félted, csak dolgod végzed…”

A rendezvény szentmisével vette kezdetét a zombai római katolikus templomban, ennek keretében az egyesület csapatzászlóját Mayer Mihály püspök szentelte meg. A szentmisét követően a résztvevők ünnepélyesen felavatták, Mayer Mihály püspök pedig felszentelte a Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 125. évfordulójára állított kopjafát. Az ünnepség a művelődési házban a Himnusz közös éneklésével folytatódott.

Az eseményen részt vett dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Szűcs Sándor, Zomba polgármestere, Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség elnöke, Csöglei István, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség örökös tiszteletbeli elnöke és Pálfi Ferenc, a Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

Az ünnepi beszédeket követően a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltószövetség elismeréseket és jutalmakat adott át. Az Atomerőmű Tűzoltóság állományából az alábbi személyek részesültek elismerésben:

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság emléktárgyat adományozott:
– Bőhm Péternek, az Atomerőmű Tűzoltóság parancsnokának.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság emléklapot adományozott:
– Farkas Józsefnek, az Atomerőmű Tűzoltóság szerparancsnokának,
– Kruller Attilának, az Atomerőmű Tűzoltóság szerparancsnokának,
– Wolf Istvánnak, az Atomerőmű Tűzoltóság szerparancsnokának.

A Tolna Megyei Tűzoltószövetség dísztárgyat adományozott:
– Lacza Jánosnak, az Atomerőmű Tűzoltóság gépkocsivezetőjének,
– Horváth Józsefnek, az Atomerőmű Tűzoltóság gépkocsivezetőjének,
– Bertalan Istvánnak, az Atomerőmű Tűzoltóság gépkocsivezetőjének.

A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének (LTSZ) éves közgyűlését és az azt követő szakmai napot 2015. április 9–10-én tartották Velencén. A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt az LTSZ érdemérmek átadása. Az atomerőműves tűzoltók közül hárman kapták meg az LTSZ érdemérem bronz fokozatát, ők a tűzoltóság tagjaiként magas fokú hivatástudattal látták és látják el feladataikat, hozzájárulva az ATOMIX Kft. Tűzoltási és Műszaki Mentési Szakágazat eredményes munkájához. Az érdemérmeket a következő tűzoltók kapták:
– Bán Ferenc, az Atomerőmű Tűzoltóság szerparancsnoka,
– Mohai István, az Atomerőmű Tűzoltóság gépkocsivezetője,
– Váncsodi Tibor, az Atomerőmű Tűzoltóság gépkocsivezetője.

A VII. Országos Tűzoltóbörze és –találkozó alkalmával Tóbi József kiképzési előadónak Gróf Széchenyi Ödön-emlékplakettet adományozott a Magyar Tűzoltószövetség. Az elismerést Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke adta át 2015. május 2-án Pilisszentivánon.

Farkas József, Lacza János, Kruller Attila, Szücs Gábor ATOMIX ügyvezető igazgató, Bőhm Péter, Horváth József, Wolf István és Bertalan István – Zomba

Tóbi József – Pilisszentiván


Klikkeljen a képekre!

Schreiner István
Atomerőmű
XXXVIII. évfolyam, 6. szám
2015. június