Technikai eszközeink

Mercedes-Benz Vario 616 D 4 hengeres 156 LE EURO4 diesel motor által hajtott 6t teherbírású háromszemélyes tehergépjármű.
Mercedes-Benz Vario 616 D 4 hengeres 156 LE EURO4 diesel motor által hajtott 6t teherbírású háromszemélyes tehergépjármű.
 Vezetési pont alkalmas káresemények során az előre elkészítet tervek megjelenítésére és azokban foglaltakat felhasználni a hatékony kárfelszámolás érdekében. Előre elkészített tervrajzokat a káresemény nagyságához igazítani és azon feltüntetni a jelenlévő és kirendelt erőket, eszközöket, beavatkozókat. A gépkocsi málházása tartalmazza az informatikai eszközöket melyek monitorokból vezérlő számítógépből, rádiókészülékekből állnak. Alkalmas térképek, veszélyes anyagok, szöveglapok, jogszabályokból való keresésre. Alkalmas a helyszínen az intézkedéseket kép és hang formájában rögzíteni. Minden eszköz duplikálva van így esetleges működésképtelenség esetén is alkalmas minden funkció ellátására papír alapú dokumentumok és mágnes tábla használatával. Tartalmaz két aggregátort az egyik gondoskodik az irányítási pont folyamatos áramellátásáról. A másik a kárfelszámolás egyéb eszközeit látja el elektromos árammal. Található rajta 6 db légzőkészülék a helyszínre érkező magasabb beosztású személyek részére. Illetve A és B szintű védőruházat és nehéz hővédő ruhák.

Rosenbauer TLF 2000-es gépjárműfecskendő
Rosenbauer TLF 2000-es gépjárműfecskendő
 Turbo-diesel motor hajtja. Víztartálya 2000 literes, habtartálya 200 literes. Szivattyúja 3200 l/p teljesítményű. A hab-vízágyú teljesítménye 2400 l/p. Gyorsbeavatkozóval ellátva. Habbekeverése Fix-Mix rendszerű.

TLF-4000 Mercedes ATEGO
TLF-4000
Mercedes ATEGO
 Turbo-diesel motor hajtja. Víztartálya 4000 literes, habtartálya 400 literes. Szivattyúja 3850 l/p teljesítményű. A hab-vízágyú teljesítménye 2400 l/p. Gyorsbeavatkozóval ellátva. Habbekeverése Fix-Mix rendszerű. A járműre elhelyezésre került – de külön egységként működik – egy feszítő-vágó (Lukas) és egy áramfejlesztő (F-50002 BS). Az áramfejlesztőhöz egy teleszkópos fényárboc lett kiépítve a málhatér tetején. A fényárbocon négy darab 1000 voltos lámpatest van, melyet három fokozatban üzemeltethetünk.

Rosenbauer ULF 6500/1000-es vegyes használatú gépjárműfecskendő
Rosenbauer ULF 6500/1000-es vegyes használatú gépjárműfecskendő
 Víztartálya 2500 literes, habképzőanyag tartálya 4000 literes. A portartály 1000 kg oltóport tartalmaz. Hab-víz- és porágyúval rendelkezik. A szivattyú teljesítménye 3200 l/p. A porágyú teljesítménye 40 kg/sec 12 bar nyomásnál. A porpisztoly 5 k/sec oltóanyagot lövell ki.
2 db gyorsbeavatkozással van ellátva, melynek teljesítménye 400 l/p. 40 bar nyomásnál.

Emelőkosaras gépjármű, SS-600 SIMON
Emelőkosaras gépjármű,
SS-600 SIMON
 Angol gyártmányú, Scania alvázra helyezett szerkezet, működési magassága 61.5 méter, vízszintes kinyúlása 22 méter.. Turbódiesel motor hajtja. Szivattyúval is ellátták, amelynek 2000 l/p a teljesítménye. Hab-vízágyúval van felszerelve, mely maximális terhelhetősége 450 kg, távvezérelhető.

Konténer gépjármű
Konténer gépjármű
 Mercedes alvázon Rosenbauer fölépítmény, benne generátor, fényszórók, lámpaoszlop. Légzőkészülékeket, műszaki mentéshez eszközöket és védőruházatot szállít. Mellette öltözősátor alakítható ki. Aggregátor 12KVA, a fényszórók 1500 W teljesítményűek.

Mercedes Sprinter rohamkocsi
Mercedes Sprinter rohamkocsi
 A jármű rendeltetése, hogy magas szintű egészségügyi ellátás feltételeit biztosítsa. A személyzetnek és a szállított betegeknek optimális és biztonságos elhelyezést nyújtson. A korszerű mentéstechnikai eszközök málházásra kerüljenek.

HONDA WTD 40
HONDA WTD 40
 Egyhengeres négyütemű diesel motor.
Szivattyúja 2100 l/p, 1 fokozatú örvényszivattyú.. Szívó- és nyomócsonkja 110 mm-es. Maximális emelőmagassága 28 m.

TURBEX vízturbinás könnyű-habgenerátor
TURBEX vízturbinás könnyű-habgenerátor
 Habteljesítménye 200 m3/perc
(10 bar esetén)
Vízfelhasználása 265 l/p

Füstelszívás teljesítménye 285 m3/perc (10 bar). Habbekeverés vízsugár szivattyús.

 Veszélyesanyag kárfelszámolás utánfutó

Veszélyesanyag kárfelszámolás utánfutó
 Ezen található ipari porszívó, tömlőszivattyú, áramfejlesztő, vegyianyag tároló zsák, fényszórók, veszélyes anyagok tárolására alkalmas kádak, Vetter tömítők, és csatornaszemek.

CROSS FIRE-típusú vízágyú, telepíthető
CROSS FIRE-típusú vízágyú, telepíthető
 Áramlási teljesítmény   6000 l/p. Maximális nyomása 12 bar. A fellépő reakció erők miatt a vízágyút rögzíteni kell. Az ágyú vízsugara rendívül nagy energiájú, ezért használata közben megfelelő körültekintéssel írányítsuk.