Képzési központ

Tisztelt Látogatónk!

2006. szeptember 01-én megalakult az ATOMIX Kft. szervezeti egységeként a Képzési Központ Szakágazat,amely a Megbízói számára speciális és általános felnőttképzési igényeik kielégítése érdekében felnőttképzési tevékenységet, szolgáltatást, oktatási-képzési tevékenységhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatást végez versenyképes árakon. Szolgáltatásaink során komplex megoldásokat nyújtunk felkészült oktatásszervezők és minősített atomerőművi oktatók közreműködésével.

Legfőbb feladatunk az atomerőmű szakemberutánpótlás-biztosításának támogatása az alap atomerőműves szakmákban végzett képzéssel, másrészt széleskörű oktatásszervezési szolgáltatás nyújtása a Paksi Atomerőmű Zrt. és a területén munkát végző vállalkozások számára. Célunk, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások minősége vevőink elégedettségét szolgálja.

Tevékenységeink elvégzéséhez – a törvényi előírásoknak mindenben megfelelve – az alábbi jogosultságokat szereztük meg:

  • Az Atomix Kft-t, mint felnőttképzést folytató intézményt a Somogy Megyei Munkaügyi Központ nyilvántartásba vette, és az erről szóló okiratot 17-0065-06 számon kiadta.
  • A Felnőttképzési Akkreditáló Testület a 22/2004. (II.16.) Kormányrendelet alapján lefolytatott intézmény-akkreditációs eljárás eredményeként tanúsítványt adott ki, hogy az Atomix Kft. által folytatott felnőttképzési tevékenység megfelel a 24/2004. (VI.22.) FMM rendeletben előírt akkreditációs követelményeknek. Intézmény-akkreditációs lajstromszámunk: AL-1409.
  • Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tolna Megyei Intézet Sugáregészségügyi Decentrumához, mint illetékes hatósághoz benyújtott „Alapfokú Sugárvédelmi képzés és továbbképzés” tematikáját jóváhagyta. Ennek megfelelően lehetőség nyílt a „Belépőképzés B moduljának” szervezésére.
  • A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „tűzvédelmi szakvizsgák oktatásszervezői regisztrációja” tárgyú kérelmet jóváhagyta, és a tűzvédelmi szakvizsga szervezési tevékenységet SZ018/1-2-3-4-5/17/2006. regisztrációs számon engedélyezte.

Képzési területeink:

  • a PA ZRt. székhelyén történő önálló munkavégzéshez szükséges „Belépőképzés” megszervezése, végrehajtása,
  • a PA ZRt. székhelyén történő önálló munkavégzéshez szükséges, rendeletekkel előírt biztonságtechnikai vizsgák (sugárvédelmi /MSSZ/, munka- és tűzvédelmi vizsgák), tűzvédelmi szakvizsgák és a hozzájuk kapcsolódó képzések szervezése, lebonyolítása és végrehajtása,
  • alapozó és szakmai tanfolyamok, képzések, tanfolyamokhoz kapcsolódó, vagy önálló vizsgák szervezése.

Szakképzéseink:

1.

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés a hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők részére. PLH-471

2.

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés az „A” és „B” tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari és szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők részére.

3.

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés a propán-bután gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását végzők, továbbá azon propán-bután gáz üzemű targoncák kezelői részére, akik a targonca üzemanyag palackjának (tartályának) cseréjét is végzik.

4.

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés az üzemanyagtöltő állomások üzemviteli dolgozói részére. PLH-469

5.

Atomerőművi gépész (5212-09 Atomerőművi üzemeltetési alapok)

6.

Atomerőművi gépész (0073-06
Erőművi gépek üzemeltetésének feltételei)

7.

Atomerőművi gépész (5217-09 Dekontamináló berendezések üzemeltetése)

8.

Atomerőművi gépész (5215-09
Külső technológiai gépüzemi rendszerek üzemeltetése)

9.

Atomerőművi gépész (5213-09
Primerköri rendszerek üzemeltetése)

10.

Atomerőművi gépész (5214-09
Gőzturbina és szekunderköri rendszerek üzemeltetése)

11.

Atomerőművi gépész (5218-09 Vízelőkészítő berendezések üzemeltetése)

12.

Atomerőművi irányítástechnikai műszerész

13.

Belépőképzés „A” modul

14.

Belépőképzés „A-B” modul

15.

Belépőképzés „B” modul

16.

Digitális írástudás (számítástechnikai alapismeretek)

17.

Generátor segédüzem kezelő

18.

Teherkötöző

 Válasszon kínálatunkból, és vegye fel velünk a kapcsolatot!

Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás szolgáltatásunk segítségével, Önnel közösen is kiválaszthatjuk a céljaik megvalósítását szolgáló konkrét képzési programokat.

Az ügyfélszolgálati irodákban munkanapokon reggel 7:00 órától 15:20 óráig állunk rendelkezésre és az irodákban megtalálható kommunikációs eszközök (telefon, telefax, internet kapcsolat) is az érdeklődőkkel történő kapcsolattartást és a szükséges információk továbbítását szolgálják.

Az ügyfélszolgálat helyszíne: Paksi Atomerőmű Zrt. Oktatóközpont, 101, 102, 110-s irodák.